Welkom

Texel is met afstand het grootste waddeneiland, zowel in oppervlakte als in inwoners. Ruim de helft van de inwoners woont in de hoofdplaats Den Burg. Texel is ook het enige eiland met een dierentuin, welke zich in een voormalige kassencomplex bevind. Daarnaast heeft Texel ook eigen brouwerijen, namelijk van Texels en van Tesselaar.
Bezoek allecijfers.nl voor meer statistische gevens over Texel.

responsive google map

Texelvignet

Op Texel zijn meerdere parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Met het Texelvignet kan je een dagkaart, weekkaart of een jaarkaart aanschaffen waardoor je verder niet hoeft te betalen. Wel dien je op bepaalde parkeerplaatsen een parkeerschijf te gebruiken in verband met een maximale parkeertijd.


Den Burg

Den Burg is het grootste dorp op Texel en heeft een uitgebreide winkelcentrum. Kort parkeren kan bij de parkeerplaats ter hoogte van de Albert Heijn. Wel geldt daar een maximale parkeertijd. Verder zijn er aan de Emmalaan (ter hoogte van de rotonde met aansluiting op de Beatrixlaan en de Elemert) en aan de Bernhardlaan (ter hoogte van de Waalderstraat) ruime parkeerplaatsen zonder maximale parkeertijd. Wel zijn de 3 parkeertereinen betaald parkeren, waarbij het Texelvignet uiteraard ook geldig is. Verder is Den Burg ook de enige plaats met een bioscoop.


De Koog

De Koog is een stuk kleiner dan Den Burg, maar heeft ook nog een redelijk winkelcentrum, meer dan genoeg eetgelegenheden en ijssalons. En vanwege de ligging is het strand met de bijbehorende standpaviljoens ook in de buurt.
Naast Den Burg en de Koog zijn er natuurlijk ook nog andere dorpen die het bezoeken waard zijn.


Wat te doen op regenachtige dagen?

Voor velen zal een bezoek aan Texel de welverdiende vakantie zijn. Met mooi weer is het goed vertoeven aan het strand of op de gezellige terassen. Maar wat te doen als het weer toch tegen blijkt te zitten? Een aantal tips op een rijtje:


Is het net iets te fris voor op het strand, maar blijft het wel lekker droog? Dan is een dagje winkelen ook leuk, met tussendoor genoeg opties om een hapje en een drankje te doen. Texel heeft ook een vliegveldje, Texel International Airport, waar je naast vliegtuigen kijken ook een rondvlucht kan boeken. Zelfs een tandem skydive behoort tot de mogelijkheden.


Woon je op Texel, heb je Texel bezocht of wil je leuke feitjes delen? Bezoek dan het forum.